Teljes képzési paletta

Beszerzési képzések
Képzési napok számaNéhány gondolat a programról…
A beszerzés szakmai alapjai2Végig elemezzük a teljes beszerzési folyamatot, kitérünk a külső-belső kapcsolatokra is. Olyan szakmai kezdőlökést adunk a kevés tapasztalattal rendelkező kollégáknak, amely elindítja őket egy életpályán. A két gyakorló szakemberünk révén mind a direkt, mind az indirekt területre rápillantunk, így jelentősen lerövidítjük a „betanulási folyamatot”.
Beszerzési szerződések
jogi alapjai I.
2Azt gondolja, hogy a jog egy száraz tudomány, amelyről nem lehet gyakorlatközpontúan beszélni, úgy hogy egy beszerző is mindent értsen? Jogász kollégánk évek óta dolgozik a két szakterület határán és érdekfeszítően tudja megismertetni a résztvevőket például a szerződést biztosító mellékkötelmekkel, a vevők érdekeit védő garanciákkal. 
Mérlegolvasás beszerzőknek1Mennyit és miből költött a beszállítónk beruházásra? Mennyit vett ki a cégből a tulaj? Milyen a beszállító likviditása? Komoly kérdésekre tud választ adni ezen képzés elvégzését követően, nem is beszélve az egész probléma nemzetközi vonatkozásairól. 
Árelemzések1Ez a szakmailag egyedülálló program a beszállítók árképzését veszi nagyító alá, azaz miből és mennyit engedhet a beszállító. Fix és változó költségek, fedezeti pontok, amortizáció, mennyiségi hatások, munkaerő költségei, adózás… Van olyan beszerző, akit ezek a kérdések hidegen hagynak?
Beszerzési szerződések
alkalmazása (Jog II.)
1Általános beszerzési feltételek, keretszerződések, egyedi lehívások és visszaigazolások… Jogi képzésünk második modulja a konkrét vállalati problémákra fókuszál és egyfajta átmenetet jelent a képzés és a tanácsadás között. 
TCO a beszerzésben1A teljes költség számítás elve egyszerű: össze kell adni a számokat. A gyakorlat ennél azért kicsit bonyolultabb, de ezen a képzésen érdekes példák segítségével áttekintjük a legfontosabb problémákat és megoldásokat. Külön érdekes kérdés, hogy miként változik az alapár egy minőségileg/logisztikailag rosszul szállító beszállítónál. 
Válsáhelyzetek kezelése a stratégiai beszerzésben2Érezte már magát tűzoltó szerepben, amikor a megoldást mindenki a stratégiai beszerzőtől várja?  Amikor csak az idő számít, még az ár is sokszor másodlagos? A külső környezet és a társosztályok futószalagon hozzák a kritikus ellátási helyzeteket. Ebben az új képzésünkben a szakmai tapasztalatok megosztása mellett a cégen belüli együttműködés megoldásait is számba vesszük… 
Kockázatkezelés az ellátási láncban1Taposóaknákon járunk… és nem is mindig látjuk őket. Egy logisztikai rendszer tele van potenciális veszélyekkel. A workshop-on számba vesszük és súlyozzuk ezeket a lehetséges kockázati tényezőket, közösen megbeszéljük a tipikus megoldásainkat. Külön hangsúlyt helyezünk a láttatás fontosságára, azaz nemcsak a logisztikának és/vagy a beszerzésnek kell érzékelnie a potenciális kockázatokat. Mert a jövőre nézve nem garancia az, hogy idén nem következett be valamilyen esemény és állítottuk meg a vevő termelését. A kockázat taposóaknaként még ott lapul az ellátási láncban.
Beszerzési-logisztikai mérőszámok1Mit mérünk, mikor és mihez képest? Megtakarítások, szállítási pontosság, költségek, … Rengeteg módon lehet az ellátási lánc teljesítményét figyelemmel kísérni, és szinte minden cég más tart fontosnak. Ez a mozgalmas workshop kereteket nyújt a szakmai eszmecseréhez.
Project beszerzés2A project beszerző feladatai a legösszetettebb beszerzési munkák közé tartoznak. Egyrészről a legkülönbözőbb technológiákban kell jártasnak lennie, másrészről a project menedzsment rejtelmeiben is. Mindemellett nem árt némi idő- és prioritás kezelés is, mert elég sok (minden?) project csúszik és az ostor legtöbbször a beszerzőn (és a beszállítón) csattan. Hiánypótló képzésünkre a szakma legjobbjait várjuk.
Minőségügyi ismeretek beszerzőknek2A minőségügy egy külön szakma. Az itt dolgozó kollégák képesek úgy beszélni három-négy betűs bűvös szavakkal, hogy csak ők értsék egymást. Ezen a képzésen megkíséreljük a lehetetlent, azaz a beszerzés számára fontos minőségügyi ismereteket belesűrítjük két képzési napba. A képzést különösen nem mérnök végzettségű kollégáknak javasoljuk.
Beszerzési képzésfejlesztő tréningek
Képzési napok számaNéhány információ…
Beszerzési fortélyok I.2Ez a jó hangulatú szakmai tárgyalástechnikai tréning minden direkt és indirekt beszerzőnek ajánlható, aki szeretne a versenyeztetett beszállítók esetében előnyösebb pozícióba kerülni. A sok különböző tárgyalási helyzet személyes élményt jelent, amelyre minden résztvevő hosszú ideig emlékszik.
Garantáltan …
Stratégiai ártárgyalások1A tréningen a megtakarítási potenciálokkal foglalkozunk és hátteret adunk ahhoz, hogy a beszerző szakmailag hitelesen tudjon fellépni egy ártárgyalási helyzetben: alkutartományok, bontott árak, kapcsolt termékek beszerzése.
Ártárgyalási taktikák1Egy beszerző szinte mindennap találkozik árakkal, sokszor kénytelen foglalkozni a beszállítók oldaláról érkező áremelési nyomással. A tréning sok témakör mellett kitér a mennyiség és árak kapcsolatára, a tanulási görbe gyakorlati hatására, a  beszállítói áremelési törekvések kivédésére.
Beszerzési fortélyok II.2A beszerző munkája során sokszor feszegeti a határokat. Meddig mehet el egy partnerkapcsolatban? Sokszor túltoljuk a szekeret, azaz  kerülünk : pl. kirúgott beszállító visszaédesgetése. A tréning a tényleg nehéz helyzetekről szól. A szakmaiság és a nevetés pedig jól megfér egymás mellett….
Prioritások és
időgazdálkodás a beszerzésben
2A beszerzői munka az állandó választásról szól. Az időnyomás pedig garantált. Mikor és mivel foglalkozzak? A sürgős egyben fontos is? Vagy egy idő után minden fontossá válik? Ezen készségfejlesztő tréningen a szakmai háttér mellett az emberi értékekről is beszélgetünk…
Monopol beszállítók kezelése2Önöknél nincs monopol beszállító? Pedig a monopol beszállítók sokfélék. Az anyacég vagy a vevő jelöli ki, néha saját magunk (vagy a társosztály) szűkítjük le a lehetséges beszállítók körét. A tréning áttekinti a beszerzési lehetőségeket és a tárgyalástechnikai megoldásokat,  és aki elhozza a saját esetét számíthat a kollektív bölcsességre. 
Prezentációk a beszerzésben2Egy beszerző ritkán lép fel klasszikus előadóként, de munkája rengeteg előadói készséget igénylő  helyzet fordul elő: értekezletek, vezetői összefoglalók, cégbemutatás … Ráadásul ezekben az „előadói” szituációkban sok a rögtönzés. Ezen a tréningen begyakoroljuk a beszerzési munkában előforduló helyzetek technikai és tartalmi elemeit. Cél a magabiztosabb fellépés a kényes esetekben is.
Kommunikáció és önismeret2Van-e bátorságom nemet mondani egy olyan feladatra, amelyet biztosan NEM nekem, mint beszerzőnek kellene elvégezni. És ha igen, hogyan tegyem? Az asszertív kommunikáció fejlesztését ötvözzük a személyes önismerettel.  Ráadásul az egésznek az alapját a beszerzés-logisztikai szakmában előforduló helyzetek jelentik. Ettől „rólunk szól” élménye lesz a résztvevőknek.
Indirekt beszerzők tréningek

Indirekt beszerzők számára ajánlott speciális programok

Képzési napok száma

Néhány információ…

Szolgáltatások beszerzése

1

Ez az a terület, amelyhez mindenki ért – főként a társosztályok, sőt még az ügyvezetés is. De amikor alaposan le kellene specifikálni egy vállalati nagy rendezvényt!?! A tréning elemekkel kombinált képzésen nemcsak a problémákat vesszük sorra, de igyekszünk azokra megoldással is szolgálni. Külön érték, hogy kielemezzük a különböző szolgáltatók árképzési gyakorlatát.

Tendermunka az indirekt beszerzésben

1

Egy indirekt területű pályáztatás komplex folyamat, számos eldöntendő kérdéssel. Csak néhány: Adjunk-e előnyt a jól bevált beszállítónak? Hány versenyző beszállítót hívjunk meg? Hogyan érjük el, hogy mindenki egyformán értse a specifikációt?   Mit jelentnek a bűvös 3 betűs szavak: RFx, RFQ és társaik?  Szeretnénk hívogatni mindenkit, akinek feladata a gyár működéséhez szükséges eszközök és szolgáltatások pályáztatása. Nemcsak beszerzőket várunk….

Megjegyzés: Az indirekt területen dolgozó kollégák számára is ajánljuk az „általános” beszerzési programjainkat.
Logisztikusok, diszponensek, operatív beszerző tréningek

Logisztikai területű képzések

Képzési napok száma

Néhány gondolat …

Gyakorlati készletgazdálkodás

2

A készlet mindig sok. Vagy kevés… A képzést főként azoknak ajánljuk, akik a beszállítói oldali készletek alakításban aktívan részt vesznek. Rengeteg gyakorlati kérdést tekintünk át, melyek közül csupán egy: Miként hat az átfutási idő (magyarul: lead time) változékonysága a biztonsági készletekre? Egyáltalán miért 26 hét a legkritikusabb anyagunk átfutási ideje?

Beszállítói konfliktusok kezelése I.

2

A beszállítókkal napi kapcsolatban lévő kollégák munkája csupa izgalom. Ha reggel  bekapcsolja a számítógépét még nem tudja mi vár rá: mégis kell az a termék, aminek a megrendelését a múlt héten törölte; kevesebbet küldött a beszállító; a hajó két hetet késik… Valós helyzetre építve dolgozzuk fel a diszponensi munka sajátosságait, egyaránt kitérve a telefonos és e-mail-es kommunikációra.

Beszállítói konfliktusok kezelése II.

2

Tudja valaki, hogy a kínai beszállító miért küldte a már kifuttatott terméket az új helyett? Vagy a spanyol öntöde miért vonta össze a következő féléves igényünket egy beszállítássá? Mi hozható ki ezekből a helyzetekből? Készségfejlesztő tréningünk második része az igazán nehéz emberekre és beszállítói helyzetekre összpontosít. 

Készletgazdálkodási szimuláció

2

Magát az életet programoztuk le egy Excel alapú szimulációba. A „játék” egy vevő-beszállító kapcsolat két évét követi végig: hiányokkal, kapacitás korláttal, minőségi problémákkal… A csapatok pedig állandó döntési helyzetben vannak: Készlet? Rendkívüli fuvar? Alternatív beszállító?  Program módosítás?  A számítógép pedig folyamatosan értékeli a teljesítményeket. A szakmai tanulságok garantáltak….

Ipari vevőkapcsolatok

2 + (2)

A vevő kívánsága „szent”? Teljesíteni kell mindenáron? Akkor is ha kis mennyiséget rendel, határidőn belül? Ha pedig a fentiek miatt a teljes céget „roham üzemmódba” kapcsoljuk és teljesítjük a megrendelést, akkor utána ez lesz a sztenderd állapot. „A múltkor is olyan ügyesen megcsináltátok”. Ez az egyedülálló tréning támpontokat ad a napi szintű vevőkapcsolatok kezeléséhez. Mindezt ipari környezetben, amikor (igaz csak néha) mi is hibázunk: nem készül el az ígért mennyiség, van egy kis minőségi probléma… 

Minőségügyes tréningek
Minőségügyi kollégának ajánlott tréning Képzési napok számaNéhány információ…
Konfliktuskezelés a minőségügyi munkában2 + (2)

A műszaki végzettségű kollégák otthonosan mozognak a számok világában. Na de a cégen belüli és a cégen kívüli kapcsolatokban? A vevői reklamációk kezelése, a beszállítói kommunikáció is komfortos? A termeléssel folytatott örök vitákról már ne is beszéljünk….

A tréningen csokorba gyűjtöttük azokat a problémákat és helyzeteket, amelyek a minőségügyi munkában előfordulnak. Ízelítőül: tesztelni kellene a gépet, de a termelés gyártani akar; a vevőt ki kell szolgálni, de a minőség bizonytalan; a beszállító nem foglalkozik érdemben a reklamációnkkal ….

Termelési tréningek

Termelési hangsúlyú tréningek

Képzési napok száma

Néhány információ …

Termeléstervezők cégen belüli konfliktuskezelő tréningje

2+(2)

A termeléstervezés sok kő között őrlődik: beszállítók, termelés, értékesítők… Mindemellett ha már a termeléstervező program minden sora zöld, akkor általában közbejön valami. Ezen az egyedi tréningen a cégen belüli kommunikációval foglalkozunk. 

Művezetői tréning

2+(2)

„A termelés nem állhat le, mert ez egy gyártó üzem.” Ismerős? A termelésen hatalmas a nyomás a tervek teljesítésére. Sajnos a műszakvezetői munkakörben dolgozók rengeteg vezetői problémával küzdenek: csoportkonfliktusok, motiválatlanság, létszámhiány, túlbürokratizált szabályok … Célunk olyan vezetői eszközöket adni a művezetők kezébe, amelyek támogatják, hogy a rájuk bízott csapatból a legtöbbet hozzák ki.

Egyéb tréningek
Egyéb készségfejlesztő tréningek az ellátási lánc minden szereplőjénekKépzési napok számaNéhány információ …
Szakmai csapatépítés2A szakmai célok és a feltételek gyakran változnak. Cserélődik a vezető vagy a munkatársi kör jelentős része. A legjobb csapat  is megfárad néha… Csupán néhány eset, amikor hasznos egy csapatépítő tréning. De a mi tréningünk egy szakmai csapatépítő program, amikor nemcsak jól érzik magukat a résztvevők, hanem tényleg komolyan beszélünk a jövő feladatairól, beszállítókról, társosztályokról, belső értékeinkről….
Osztályok közti 
együttműködés fejlesztés
2Az ellátási lánc tényleg lánc: néha elszakad. Tapasztalatból tudjuk, hogy mennyire hiányos a lánctagok ismerte  a másik láncszemről. Logisztika, minőségügy, beszerzés, termelés …  Tele vagyunk feltételezésekkel és előítéletekkel. És hatalmas a rácsodálkozás, ha a résztvevők rájönnek, hogy tényleg együtt rezdülnek.
Személyes hatékonyság2Bármilyen területen is dolgozik valaki az ellátási láncban, egy dolog biztos: ha nem szeretettel csinálja munkáját előbb-utóbb belefásul abba. Néhány igazán gyakorlatias  témában próbálunk szemléletet formálni.  Hogyan mondjunk nemet?  Miként alakítsunk ki lelki állóképességet az extrém stressz esetén? Hogyan viseljük el a kudarcainkat? És a sikert?
Érdekérvényesítő kommunikáció az ellátásban dolgozók számára2Minden kommunikáció alapja, hogy értem-e a másikat. Tisztában vagyok-e azzal, hogy milyen érvek „ülnek” egy-egy adott helyzetben?  A magabiztos érvelés és fellépés fejleszthető és ezen a tréningen begyakorlott módszerek mind a céges környezetben, mind pedig a magánéletben használhatók.

A fenti áttekintő táblázatban található 33 képézés és tréning 20 év folyamatos fejlesztésének eredménye. A programokat napra készen tartjuk és minden évben jelentkezünk újdonságokkal is.

Gyakran ismételt kérdések

Hol lesz a tréning?

A tantermi tréningeket, képzéseket Budapesten tartjuk. A résztvevők a jelentkezést
követő visszaigazolásban tájékoztatást kapnak a konferencia központ helyéről,
elérhetőségéről a parkolás lehetőségéről.

Mikor kapjuk meg a számlát? Mikor kell kifizetni a részvételi díjat?

A részvételi díj számláját a megvalósult tréninget követően küldjük el a jelentkezési
lapon/megrendelőn feltüntetett címre, a résztvevő(k) nevét szerepeltetve.
A díjat 15 napon belül kérjük kifizetni.

Mi a teendő, ha jelentkeztem, de nem tudok elmenni a képzésre?

A programot megelőző 11. naptári napig egy lemondó e-mailt kérünk, amelyet visszaigazolunk.
Ide küldhető: integracio2@vnet.hu

A programot megelőző 10. naptári naptól a részételi díjat kiszámlázzuk. Személycserét azonban elfogadunk. Ezt a fenti e-mailcímen kérjük jelezni.

Kapunk-e ebédet?

Az egésznapos tréningeken kávét, frissítőket, ebédet is kapnak a résztvevők. Ennek díját
tartalmazza a részvételi díj, a számlán pedig külön tételként szerepel.

Módosulhat-e a meghirdetett képzési időpont?

A program időpontváltozás jogát fenntartjuk. A programok esetleges törlése kártérítési igényt
nem eredeztet a jelentkező/megrendelő számára.

Hány órakor kezdődnek a tréningek?

Minden szakmai nap, tréning és képzés 9.00 órakor kezdődik.

Milyen dokumentumokat kell kitölteni a részvételhez?

A részvételi szándékot a jelentkezési lap kitöltésével, aláírva visszaküldve lehet jelezni.
Befogadásáról a jelentkezők visszaigazolást kapnak. Ide küldhető: integracio2@vnet.hu

 

A jelentkezési határidőt követően Felnőttképzési szerződést kötünk a résztvevőkkel. Ebben a törvényi előírásnak megfelelően a résztvevő természetes személyazonosító adatai,
az e-mailes elérhetősége és a legmagasabb iskolai végzettsége adatai szerepelnek.

(A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvényhez kapcsolódó 11/2020. (II.7) Kormányrendelet)

A résztvevők adatait regisztráljuk a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (F.A.R)
Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozatunk itt érhető el:
https://www.scm-integracio.hu/jogi-kerdesek/

Milyen tanúsítványt kap a tréningen résztvevő?

A F.A.Rendszerben regisztrált résztvevők, akik maradéktalanul elvégezték az adott
képzést/tréninget, a Rendszer által generált tanúsítványt kapják meg a tréning záró alkalmával.
A tanúsítvány szakképesítést nem tanúsít.

Hány fő vesz részt egy-egy képzésen/ tréningen?

A programok jellemzően kiscsoportokban (4-12 fő) valósulnak meg. Kivételt képeznek a szakmai fórumok, találkozók, amelyek nem képzési célúak.

Igazolás a megbízó Munkáltató felé

Igény esetén a résztvevő Munkáltatója (amennyiben költségviselő) felé igazoljuk a résztvevő jelenlétét a képzésen (aláírt jelenléti ív), valamint megküldjük a tanúsítványa másolatát. Online képzés esetén az Integráció állít ki részvételi igazolást.

Kapunk-e írásos, vagy elektronikus tananyagot?

 

A tréningek jellemzően készségfejlesztés célúak, gyakorlatokon alapulnak, amelyekhez rövid jegyzetekkel segítjük a tanulást. Ezeket nyomtatott formában a helyszínen vehetik át
a résztvevők.

A képzések anyagát – témától függően – munkafüzet, vagy nyomtatható ppt. formájában
adjuk át a résztvevőknek.


Az átadott anyagok másolásához, továbbadásához, forrás megjelölés nélküli idézéséhez
az Integráció nem járul hozzá.