A tréning vállalatokhoz kihelyezetten valósítható meg!

Készletgazdálkodási szimuláció

Ez a tréning maga az ipari logisztika véres valósága.  Olyan vevővel, aki folyamatosan módosítja a megrendeléseit, olyan beszállítóval, aki sokszor nem képes elég anyagot küldeni, és olyan raktárral, ahol néha szőrén-szálán eltűnnek alkatrészek.

Logisztikai vezetőként profi logisztikai csapatod van, de jó lenne egy újdonság a képzések területén? Olyan tréninget keresel, amely a tapasztalt kollégák számára is kihívásokkal teli?!

Résztvevői vélemény Continental Automotive – Budapest:
„A szimuláció kimozgatott a mindennapi taposómalomból, és ráadásul nagyon izgalmas volt.”

A VERSENGÉS IZGALMA – LOGISZTIKA VALÓSÁGA

A képzés egy Excel alapú üzleti szimulációs „játék”. A „Készletgazdál-kodási Szimuláció” kifejlesztéséhez egy gépipari cég életét, gondjait és tényleges logisztikai számait vettük alapul, így a program a való üzleti életet modellezi. 

A szimuláció az ellátási lánc 2 évét követi végig. Vannak jó és rossz időszakok, könnyű és kétségbeejtő helyzetek: – késések és hiányok, – minőségi problémák, – cégek közti és cégen belüli konfliktusok, – lemondások és többlet igények- … és néhány tényleg váratlan egyéb esemény.

A résztvevőkből alakított 2-3 fős csapatok arra törekednek, hogy virtuális cégük zavartalanul ki tudja szolgálni a vevőjét, mindezt költséghatékonyan mert a „Készletgazdálkodási Szimuláció” negyedévente kíméletlenül értékeli teljesítményt.

A tréning vállalatokhoz kihelyezett formában is megvalósítható 6-12 fő esetén.

A megtestesült valóság és a játék izgalma!

Szakmai érdekesség és csapatépítés együtt? 

Résztvevői vélemény BorgWarner – Oroszlány:
„A szimuláció végig érdekes volt, sok hasznos információval, felkészült és jókedvű trénerekkel.
Összekovácsolta a csapatot..”

A tréning rövid leírása:

A LENGŐKAR Kft. egy 400 fős gépipari beszállító. Egyik új fejlesztésük az elektromos autók futóművében használható LASER felfüggesztés, amelynek egyik legnagyobb vevője a LEX autógyár. Alapvető hozzáállás, hogy a „Vevő a király”, tehát LEX minden igényét ki kell szolgálni. A szimuláció a vevő-beszállítói kapcsolat két évét követi végig. A csapatok célja, hogy minél kisebb költséggel szolgálja ki a vevőt.

 A logisztika és a vevő
A vevőigények persze gyakran változnak. További ígéretek a vevőtől:

  1. Amit az adott hónapra kért, azt el is fogja vinni. (ezt be is tartja..)
  2. Amit következő hónapra kér, azon nem változtat. (98%-ban igaz.)

A termékek és a beszállító:
Néhány termék esetén az LEX kijelöli számotokra, hogy kitől kell azt beszerezni. Így az egyik legfontosabb beszállítótok a Hungarian Motors (HM). A beszállító havonta 900 óra munkaidőkeretet biztosít a beszállított három termék részére.  A 900 órás keretmegállapodást túllépni nem lehet, a beszállítónak nincs több kapacitása. Ha a 900 óránál nagyobb a megrendelés, akkor egy auditált alternatív beszállító készletről biztosítja számotokra az eredetivel azonos termékeket.

A termelés
A szállító által beszállított termékek a raktárba kerülnek, ahonnan a saját termeléseteket szolgáljátok ki. Az esetleges hóközbeni hiány „Rendkívüli beszállítással” a Hungarian Motors adott havi termeléséből kerül fedezésre – rendkívüli (sonder) fuvar keretében.

Eredményesség
A szimuláció a vevő-beszállítói kapcsolat két évét követi végig. A csapatok feladata, hogy minél kisebb költséggel szolgálják ki a vevőt. Az a csapat nyer, amelyik a legalacsonyabb pontszámot éri el. A menedzsment a csapatok teljesítményét az alábbiak szerint méri:

 4 pont:            A tartalék beszállító igénybevétele (óránként)

3 pont:            Rendkívüli beszállítás – külön fuvar (darabonként)

2 pont =          Darabonkénti tartalékkészlet (hó végi mérés)

1 pont             Az adott hónapra vonatkozó programváltozás a beszállítónál (darabonként)

0,5 pont          A következő hónapra történő programváltozás a beszállítónál (darabonként)

Szakmailag hiteles logisztikai tréninget keresel?
 Résztvevői vélemények
Hanon Systems – Székesfehérvár:
„Érzékelhető volt, hogy a trénerek közel 20 éve a szakmában
vannak. Mindenkinek hasonlóan szervezett és szakmailag színvonalas tréninget kívánok!”

Érdeklődöm a tréningről:

Név