+36 20 / 588 - 1532 integracio@vnet.hu

Beszerzési és logisztikai vezetők

Te vagy a felelős a teljes beszerzésért és logisztikáért, de az is lehet, hogy egy szakterület vezetője vagy. Van egy csomó kollégád: beszerzők, diszponensek, logisztikusok, termeléstervezők, raktárosok, vevői kapcsolattartók… Vannak újak és vannak vén rókák. Van aki nyitott az új dolgokra és van, aki inkább ragaszkodik a „bevált” megoldásokhoz.

Egy biztos: mindenki számára jó lenne fejlődést biztosítani. Olyan tréningeket adni a kollégáknak, amelyek esetében tényleg az az érzésük, hogy ez nekik és róluk szól és azokkal a problémákkal és feladatokkal foglalkozik, amelyik az adott munkakörre jellemző.

De kezdjük veled, hiszen számodra is kell egy szakmai közösség, ahol kibeszélhetjük az ipari beszerzés és logisztika problémáit, ahol hozzád hasonló vezetőkkel véleményt és tapasztalatot lehet cserélni. Itt a helyed: „Ipari ellátási láncok fóruma”

A csapatod számára két fajta tréninget nyújtunk.

1. A nyílt tréningek

Minden tavasszal és ősszel meghirdetünk egy tréning sorozatot, amelyekre különböző cégektől várunk kollégákat. Az épp aktuális sorozatot a főoldalról érheted el. 

A nyílt tréningek lehetővé a szelektív fejlesztést, tehát a kezdőktől a tapasztaltakig találhatsz programot. Külön érdekesség, hogy a legkülönbözőbb ipari cégektől vesznek részt rajta kollégák, így kiváló alkalom egy kis tapasztalatcserére is. Ezek a beszélgetések rádöbbentik a
résztvevőket, hogy máshol sem fenékig tejföl a beszerzők-logisztikusok élete.

2. Cégre szabott tréningek

Ha van egy homogén csoportod, akik hasonló munkát végeznek, akkor érdemes kihelyezett tréningben gondolkodni. Az optimális csoportlétszám általában 6-12 fő közt van. Ennek van egy további előnye, mégpedig teljesen a ti munkátokhoz igazítjuk a tartalmat. (Ilyenkor agyalunk ám rendesen… de ez csak egy háttér információ.) A teljes képzési palettában
megjelöltük azokat a programokat, amelyek cégre szabottan is megvalósíthatóak.

3. A csapat fejlesztése

Eszméletlen mennyiségű csapatépítő trénig van a piacon. Talán még a 10 km feletti ejtőernyős ugrás nem szerepel a kínálatban. (De lehet, hogy már ez is van…) Mindenesetre, ha egy kis szakmát és értékrendet is szeretnél belecsempészni a felhőtlen kacagás mellé, akkor itt a helyetek: Szakmai csapatépítés

A teljes képzési paletta táblázatát pedig itt láthatod: Teljes képzési paletta

Stratégiai beszerzők

A „jó” beszállítók kiválasztása és menedzselése komoly szakértelmet kíván. Mindeközben a folyamatos megtakarítási elvárásoknak is meg kell felelned. De néha a megtakarításoknál is fontosabb, hogy legyen anyag. A beszállítók is nagyon különbözőek. Van amelyikkel könnyű együtt dolgozni, de van, aki elég erős pozícióban van ahhoz, hogy ne érvényesüljön a vevői erőpozíciód.

A stratégiai beszerzői munka összetett és szép. Nem mentes az időnyomástól, szükségeltetik a stratégiai látásmód, de a taktikázás is fontos. Alapvetően három pillére van a stratégiai beszerzők kompetenciájának:

– a termékismeret
– beszerzési és üzleti szakismeretek
– tárgyalástechnika és kommunikáció

Mindhárom területen ajánlunk tréningeket és képzéseket.

A következő félévben az alábbi programok várnak:

További képzéseink, amelyek kapcsán szívesen küldünk emlékeztető, amikor megvalósul a képzés:

 • Beszerzési fortélyok II. – tárgyalástechnika tapasztalt beszerzőknek
 • Project beszerzés – beszerzési projectek
 • TCO az ellátási láncban
 • Árelemzések beszerzőknek
 • Mérlegolvasás beszerzőknek
 • A beszerzés jogi háttere II – Az alkalmazás
 • Kockázatkezelés a beszerzésben
 • Forgácsolt alkatrészek beszerzés
 • Ipari műanyagok beszerzése
 • Csomagolóanyagok beszerzése
 • Lemezalkatrészek beszerzése
 • Öntvények beszerzése

Indirekt beszerzők

Az indirekt beszerzés hihetetlenül változatos terület. A nagyértékű beruházások beszerzésétől elkezdve a munkavédelmi kesztyűig bezárólag ezerféle cikk és szolgáltatás tartozik ide. Bár nem lehetetlen, de nehéz a sztenderdizáció, hiszen mindig vannak egyedi igények.

Ráadásul ott vannak a különböző társosztályok, mint igénylők, akikkel kulcsfontosságú a jó együttműködés. Aki már dolgozott ezen a területen tudja, hogy például a specifikációknak milyen különleges jelentőse van. És néha a társosztályok sem tudják egészen pontosan, hogy mit is akarnak. De az jó legyen…. Vagy nagyon is tudják, mert már van egy bejáratott beszállítójuk…

Sokszor szerzel be nehezen körülírható és mérhető szolgáltatásokat, amelyeknél tényleg az egyediség a meghatározó. Egy családi nap beszerzési szempontból kemény dió… Mitől jó a bohóc?

A következő félévben az alábbi programok várnak:

További képzéseink, amelyek kapcsán szívesen küldünk emlékeztető, amikor megvalósul a képzés:

 • Beszerzési fortélyok II. – tárgyalástechnika tapasztalt beszerzőknek
 • Tendermunka az indirekt beszerzésben
 • Specifikáció és ajánlatértékelés az indirekt beszerzésben
 • Project beszerzés – beszerzési projectek
 • Árelemzések beszerzőknek
 • Mérlegolvasás beszerzőknek
 • A beszerzés jogi háttere II – Az alkalmazás

Operatív beszerzők, diszponensek, logisztikusok, fuvarszervezők

A beszállítókkal napi kapcsolatban lévő beszerzők és diszponensek munkája elég stresszes. Megérkezik időre a beszállító által megígért szállítmány? Miért jött kevesebb? Miért nem igazolta vissza az új megrendelést? Rengeteg email jön-megy, amelyek kezelése önmagában kihívás.

Főként, ha a kínai beszállító annyira tud angolul, mint amennyire a Google fordító. És a „Rendben el fog indulni a pénteki konténer?” kérdésre adott „Igen” válasza csak azt jelenti, hogy regisztrálta a kérdést. A tét pedig néha nagy: Leáll-e a gyártásunk?

A következő félévben az alábbi programok várnak:

Beszállítói konfliktusok kezelése (szeptember 20-21.)

KIKNEK AJÁNLJUK?

Beszállítókkal napi kapcsolatban lévő beszerzőknek, operatív beszerzőknek, diszponensek: Nem jött az anyag… nem igazolta vissza… nem azt küldte...

Gyakorlati készletgazdálkodás (október 4-5.)

KIKNEK AJÁNLJUK?

Alapvetően a beszállítói oldalon lévő készletgazdálkodásért felelős kollégáknak javasoljuk: logisztikusoknak, diszponenseknek, operatív beszerzőknek.

 

Típusa:
Időtartama
Legközelebb elérhető:
Részvételi díj:
Tréningvezető:
Kedvezmény lehetőségek

Cégreszabott tréningünk:

További képzéseink, amelyek kapcsán szívesen küldünk emlékeztető, amikor megvalósul a képzés:

 • Beszállítói konfliktusok kezelése II.

Minőségügyi mérnökök és technikusok

A minőségügy ezer szállal kapcsolódik az ellátási lánchoz, hiszen mind a beszállítói, mind a vevői területen dolgozó kollégáknak sokszor direkt kapcsolatai vannak a vevőkkel és a beszállítókkal. Se szeri, se száma azoknak a konfliktusoknak a száma, amelyekkel egy minőségügyesként
szembesülhetsz.

Néhány közülük valóban minősített eset…. Például minőségi hiba miatt visszaküldtünk a beszállítónak egy szállítmány terméket. A kedves beszállító azonban elszórtan visszacsempészi a selejteket a heti szállítmányokba. Ez persze ritkán fordul elő, de az már gyakoribb eset, hogy a 8D riport rendes kitöltéséért könyörögni kell. De néha a termelés is megéri a pénzét, amikor olyan anyagból is gyárt, ami zárolva volt…

Számotokra az alábbi tréninget kínáljuk:

A tréning vállalatokhoz kihelyezett formában is érhető el!

Vevői kapcsolattartók

A vevői kapcsolattartó munkakör tipikus cintányér állás. A saját céged érdekeit kell képviselni a vevő felé, és a vevői elvárásait a gyárban. Ez a helyzet sokszor komoly feladatok elé állíthat. Mert a vevő rángat, beemel és lemond tételeket, rendszeresen leadtime-on belüli szállítást kér…Ráadásul sokszor mindezt arrogáns és követelődző stílusban teszi.

Néha pedig a saját gyártásunk késik, mi sem tudunk időben szállítani. Mert elromlott a csomagológép, késett a mi beszállítónk, mert a minőségügy zárolta a vevő termékét….

Hiteles és szakmailag is izgalmas tréninget kínálunk:

Ipari vevőkapcsolatok (szeptember 27-28.)

KIKNEK AJÁNLJUK?

A vevőkkel napi kapcsolatban lévő kollégák számára. Nem tudunk eleget szállítani, nem küldi a vevő a göngyöleget, véletlenül Torino helyett Salzburgba ment az egyik szállítmány….

A tréning vállalatokhoz kihelyezett formában is megtartható!

Raktárvezetők

A raktár egy termelő vállalat gyújtópontja. Itt rendnek és fegyelemnek kell lennie, mert a raktári folyamatok erre épülnek.… A raktári műszak és részlegvezetők pedig tényleg speciális feladatokat látnak el, hiszen van közvetlen vezetői feladatuk, fegyelmezéssel és munkahelyi konflitkusok kezelésével. Egymásra mutogató műszakokkal, éjszaka rodeózó targoncásokkal. Ide erő és következetesség kell.

Mindemellett a raktár rengeteg társosztályhoz kapcsolódik: termelés, beszerzés, minőségügy… És a minőségügyi kollégák túlterjeszkednek a számukra kijelölt területen, a termelésből visszaérkező ládában nem az van, ami rá van írva, a beszerzés állandóan s.o.s bevételezést követel….

Hiteles és szakmailag is izgalmas tréninget kínálunk:

Raktárvezetők személyes hatékonysága (november 8-9.)

KIKNEK AJÁNLJUK?

Raktári vezetőknek, akik egy raktár egészét, vagy egy részterületét irányítják. Nehéz emberek kezelése, kapcsolat a tárosztályokkal… (Negyedórával is nő az ebédszünet?…)

 

Típusa:
Időtartama
Legközelebb elérhető:
Részvételi díj:
Tréningvezető:
Kedvezmény lehetőségek