Egy hiánypótló magazin az ipari ellátási láncban dolgozók számára.

LEAD TIME MAGAZIN

Az ipari beszerzés és logisztika tapasztalatairól: stresszes helyzetek, megérlelt megoldások…
tanulságos esetek.

Ez a magazin azoknak szól, akik az ipari ellátási láncok izgalmas világában dolgoznak. Érdekes eseteket, jó kérdéseket és megoldásokat válogattunk össze a szakmából: tapasztalat bővítésre, elgondolkodásra, vitaindítóként.

lead time magazin

Mi vár rád a magazinban?

A név árulkodik: nemcsak átfutási időt jelent, ami manapság igen kényes pont, hanem azt is jelzi: nagy idők, nagy történéseit vitatjuk meg.

Szakmai vélemények, esetpéldák, dilemmák és megoldások …
Elgondolkodtató és inspiráló ötletek az ipari ellátásban dolgozó vezetőknek és munkatársaiknak.
Ezt találod a LEAD TIME magazinban.

A hatékony raktár vezetés 7 erőforrása

Az ipari raktárak szép rendje kaotikussá kezd válni… A várt anyag nem érkezik, aztán meglepetésszerűen beárad. Alig, vagy sehogy sem tervezhető átállásokat kell kiszolgálni a termelésben. Hogyan lehet ebben a káoszban fenntartani a fegyelmezett rendet? Hogyan viszonyuljon a raktári vezető ehhez a bizonytalansághoz? Mivel támogathatja csapatát és hogyan tarthatná önmagát is ‘jól’ a kimerülés ellen? Nézzünk rá együtt ezekre a kérdésekre…és a lehetséges erőforrásokra!

Miért szórnak ennyire a beszállítói árajánlatok? (Indirekt beszerzés)

Még a rutinos kollégák is elcsodálkoznak néha, hogy mekkora szórás van egy-egy indirektes tenderre beérkező ajánlatok árai közt.
Ez nemcsak a formális tendereknél igaz, de a klasszikus „kiküldöm az ajánlatkérést emailben és várom az ajánlatot” megoldásokra is.
Gyűjts
ük csokorba a lehetséges okokat!

Konténer krízis - tovagyűrűző hatások

Akárcsak egy vízbe dobott kő, amely továbbterjedő hullámokat vet…. A konténer hiány is alaposan felkavarta az ellátási láncok megszokott működését, ritmusát. Honnan ered ez a krízis? Mit okoz és okozhat még? Van kilábalás? Erről olvashatsz tényeket, adatokat és némi jövőbe tekintést.

HR: Ami nem öl meg, az megerősít? - Erősítheti munkatársainkat a válsághelyzet?

Fáradtság, frusztráció, kiégés… Amikor a munkatársak erejük végére jutnak..
Tekintsük át, milyen vezetői eszközökkel lehet támogatást adni, erősíteni a csapatot, amikor végképp elerőtlenedik egy bizonytalan,
megterhelő, vége nem látható helyzetben…
Gyakorlati tapasztalatokból, jó példákból merítünk.

Ellátási válság 2021. – A kiváltó okok

Ekkora felfordulást talán még nem láttunk az ipari ellátási láncokban. Nincs anyag és folyamatosan nőnek az árak. De nincs konténer sem a Távol-Keletről. Milyen tényezők állnak a háttérben?

Ellátási válság 2021. – A következmények

A fő kérdés: Mikor lesz a trendforduló, amikor elkezdenek tartósan csökkenni a vevői igények? Van egy látásunk… Néhány további lényeges felvetés: Véget ér a karcsú ellátási láncok kora? Mennyire terhelődnek át a költségek a vevőkre?

Itt iratkozhatsz fel, hogy  máris
olvashasd a LEAD TIME magazint

Kérjük valós adatokat adj meg, lehetőleg céges levélcímmel! 

 TÁJÉKOZTATÁS A JOGAIDRÓL

A feliratkozásodkor megadott személyes adataid védelméről és kezeléséről Adatkezelői nyilatkozatunkban olvashatsz részletesen.  Itt azt emeljük ki, hogy jogodban áll a megadott adataid helyesbítéséhez, töröltetéséhez, vagy az adatkezelés korlátozásához. Jogod van hozzájárulásod bármely időpontban történő visszavonásához, amely nem érinti a visszavonás előtti, a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Feliratkozásoddal a fenti információkat és tájékoztatást tudomásul vetted, az általad megadott személyes adataidat a fentiekben megjelölt célú kezeléséhez önkéntesen, minden külső befolyásolás nélkül beleegyezésedet adod.